REFERENSSITARINA

Tunturihotelli Iso-Syötteen vaativa korjaushanke saatiin maaliin tiukassa aikataulussa

Joulukuussa 2018 tunturihotelli Iso-Syötteen päärakennuksessa oli tulipalo, jonka myötä päärakennus paloi kokonaan. Myös hotellihuoneiden siipi vaurioitui pahasti. Vastuuremontti toteutti yhteensä 20 hotellihuoneen korjauksen alusta loppuun. Tiukasta aikataulusta huolimatta kaikki saatiin valmiiksi sovitusti.

Tunturihotelli Iso-Syöte seisoo upealla paikalla tunturin laella ja aivan kansallispuiston kupeessa.

– Hotellissamme on erikoista se, että olemme tehneet hieman erikoisempia majoituksia. Varsinkin nyt olemme pyrkineet tekemään sellaista, mikä oli laadultaan hyvää, kivaa ja erilaista. Meillä on esimerkiksi Kotkanpesä-sviitti, joka on valittu maailman neljänneksi romanttisimmaksi sviitiksi, kertoo hotellin omistaja ja yrittäjä Juha Kuukasjärvi.

Kuvassa Juha Kuukasjärvi

Vaativaan projektiin tarvittiin luotettava toimija

Joulukuun 2018 tulipalo jätti jälkeensä isot vahingot – sammutusvesi synnytti isot vesivahingot ja savu taas savuvahingot. Käytännössä vain seinät jäivät pystyyn, mutta nekin jouduttiin purkamaan ja tekemään huoneet sekä käytävät sisäpinnoiltaan täysin uusiksi. Rakennuttajana korjaushankkeessa toimi Procomo. Tarjouskilpailua varten Procomo pyysi tarjouksia paikallisilta toimijoilta.

– Vastuuremontti valikoitui tarjouskilpailun perusteella. He eivät olleet meille entuudestaan tuttu toimija, mutta Procomo tiesi, että kyseessä on luotettava ja laadukas toimija. Koska projektissa oli tiukka aikataulu, vaikuttivat nämäkin seikat paljon, Kuukasjärvi muistelee.

Remontoitu hotellihuone, jossa rustiikkiset seinälankut ja sängynpääty. Ikkunaa vastapäätä olevasta sängystä näkee ulos terassille, jossa on palju.

– Tässä oli neljä kuukautta aikaa tehdä kuntoon yhteensä 20 huonetta ja käytävät. Kolmessa sviitissä kaikki tehtiin niin sanotusti alusta – eristykset, pinnat, laatoitukset ja niin edelleen, Kuukasjärvi jatkaa.

“Tekeminen näytti hyvältä”

Kuukasjärvi seurasi itse töiden etenemistä. Mitään muuta hänen ei omien sanojensa mukaisesti sitten tarvinnutkaan tehdä. Mahdollisista haasteista pystyttiin aina keskustelemaan avoimesti ja löytämään parhaat ratkaisut niihin yhdessä.

– Tekeminen näytti hyvältä. Tekijät olivat mukavia. Istuimme välillä saman kahvipöydän ääressä ja puhuimme joko rakentamisesta tai sitten paransimme maailmaa. Meillä oli sopivan mukavan lupsakka meininki, Kuukasjärvi hymyilee.

Remontoitu hotellihuone jossa vaalea laattaseinä ja tummanharmaa, aaltokuvioitu kokolattiamatto.

– Kyllähän se helpotti, kun Vastuuremontti teki nyt kaiken. Itseni ei tarvinnut stressata tai säätää mitään. Kävin vain katsomassa, että jälki on sellaista, mitä on ajateltu. Tämä oli meille todella helppo toteutus, Kuukasjärvi toteaa.

Vastuuremontti auttoi myös hankinnoissa

Tiukan aikataulun lisäksi oman lisämausteensa korjaustöihin toivat huoneissa käytettävät materiaalit. Esimerkiksi Aurora-sviiteissä seiniin on kerätty vanhaa poroaitaa. Oman haasteensa aiheuttivat myös sviittien kupariset ja poronnahkaiset syvennykset. Vastuuremontin työntekijät auttoivat materiaalien etsimisessä ja hankinnassa. Haastavammatkin yksityiskohdat saatiin hiottua kohdilleen.

– Parasta tässä on ollut oikeastaan juuri se, että se mikä sovittiin tehtäväksi, niin se toteutettiin suunnitelman ja määrätyn budjetin mukaisesti, Kuukasjärvi toteaa.

– Vastuuremontin omistajapinta on niin sanotusti lähellä ja myös heidän päällikkönsä ovat hyviä. Yrityksenä he eivät ole liian iso, joten tämän kokoiset hankkeet on helppo vetää, Kuukasjärvi sanoo.

Näkymä remontoidun hotellihuoneen kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneessa tummanharmaa laattaseinä isoista laatoista ja ruskea puujäljitelmäinen käsienpesutaso.